Muziekgroep aKt

 

Voorstelling

De muziekgroep aKt ontstond uit de samenwerking van Belgische muziekliefhebbers met asielzoekers die in het opvangcentrum van Zemst verbleven en ook een passie voor muziek hadden. Ze kwamen uit diverse landen van het Midden-Oosten en hadden het aanvankelijk heel moeilijk om een verblijfsvergunning in België te krijgen.

 

Nu is dat voorbij en heeft de groep een stabiele kern.

 

Aanvankelijk speelden ze voornamelijk muziek uit Iran. Nu is hun repertoire uitgebreid met muziek uit Afghanistan, de Arabische wereld en Turkse volksmuziek. De muziek wordt gebracht op authentieke instrumenten zoals de oud, tar, setar, kanoun, saz, viool, contrabas, bas, darbouka, daf, rebab, lotar, kemanche, gitaar,diverse fluiten. De zang wordt verzorgd door enkele zeer ervaren zangers met typische en prachtige stemmen.

 

De muziekgroep aKt toont dat verstandhouding en vriendschap mogelijk is. De universele taal van de muziek kan alle culturele grenzen overschrijden. Samenwerking in multicultureel verband maakt onze maatschappij rijker en interessanter.

 

De muziekgroep werkt samen met vzw AZIZ.

Op diverse onderdelen van de website van AZIZ, zoals de jaaroverzichten en de foto’s, is te zien hoe deze samenwerking concreet gebeurt.

 
Optredens

De muziekgroep organiseert af en toe een eigen concert en treedt op aanvraag op.

Ze treedt op bij festivals, wereldfeesten, kerstmarkten, ….

Ze luistert recepties bij tentoonstellingen en andere gelegenheden op.

Ze kan ook aangevraagd worden voor een privé feest.

 

Contact

Coördinator van de muziekgroep is Frank Van de Peer,

e-mail: frank.van.de.peer@pandora.be

 

Blog

http://aktwereldmuziek.blogspot.com